You are here:
Status project
Start- en einddatum
Relevante Downloads
Bereikt / betrokken bij dit project

Status project

jorien-loman-uihsLb6CQJY-unsplash

Status project: Lopend

Start- en einddatum

beth-jnr-0h-FN7oByyw-unsplash

Start / eind datum van het project

Startdatum project

01-01-2021

Einddatum project

12-12-2023 (verder vervolg regulier proces)

Bereikt / betrokken bij dit project

beth-jnr-0h-FN7oByyw-unsplash

Wie zijn bereikt of betrokken in dit project:

Bij dit project zijn betrokken: HOOG, Gelre-ziekenhuizen, Marga Klompé, Zorggroep Sint Maarten, Den Bouw, Riwis Zorg & Welzijn, Attent Zorg en Sensire.

Coördinatiepunt Kortdurend Verblijf (CKV) regio Zutphen

Het Coördinatiepunt Kortdurend Verblijf (CKV) in de regio Zutphen is een plek waar verwijzers (zoals huisartsen) 7 dagen in de week en 24 uur per dag contact mee kunnen opnemen wanneer een cliënt een plek nodig heeft voor Eerstelijns Verblijf (ELV), crisis of Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). Dit coördinatiepunt wordt bemenst door een verpleegkundige die na een aanmelding triage uitvoert. Vervolgens wordt er een plek gezocht voor het tijdelijke verblijf.

Met de komst van ELV is de behoefte ontstaan om dit in de regio Zutphen te coördineren zodat er 7 keer 24 uur inzicht is in de beschikbare capaciteit en hiervan gebruik gemaakt kan worden.

De doelstelling is om realtime inzicht te hebben in de beschikbare plaatsen in de regio voor Eerstelijns Verblijf en in crisisplaatsen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het coördinatiepunt streeft ernaar om een cliënt in één keer op de juiste plek te kunnen plaatsen.

Het inzicht in de beschikbare plaatsen in de regio Zutphen wordt ondersteund door de applicatie Point waarbij alle betrokken zorgorganisaties de beschikbaarheid van de ELV plaatsen en de Wlz crisisplaatsen noteren. Hieraan zijn ook plaatsen voor de GRZ aan toegevoegd.

Resultaat voor de cliënt

Het CKV streeft ernaar om cliënten in één keer op de juiste plek te kunnen plaatsen. De aanmelding voor een plaats geschiedt altijd door een professional, huisarts, wijkverpleegkundige, casemanager etc. Na de aanmelding vindt er een triage plaats. Tijdens kantooruren door een consulent en buiten kantooruren door een specialist ouderengeneeskunde. Binnen enkele uren is het dan mogelijk om een cliënt een plaats aan te bieden of een alternatief.

Resultaat voor medewerkers en organisaties

Wat dit coördinatiepunt betekent voor professionals en betrokken organisaties is dat huisartsen, ziekenhuizen en wijkverpleegkundigen niet meer hoeven te shoppen bij verschillende zorgorganisaties voor een beschikbare plek. Er is één punt voor kortdurende opname en voor crisisopnames die dit overzicht heeft. De consulenten die werken bij dit punt ondersteunen professionals bij inzicht verkrijgen in de passende indicatie.

Betrokken organisaties

Aan dit project nemen deel: HOOG, het Gelre Ziekenhuis, Marga Klompé, Zorggroep Sint Maarten, Den Bouw, Riwis, Attent zorg en Sensire.

Downloads

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project?
Neem dan contact op met Henri Klein Tuente:
h.kleintuente@sensire.nl

austin-distel-60caCHdOqH0-unsplash

Nieuwsberichten van dit project